Любо Витанов: "Очаквам с нетърпение футболното зрелище на 2024 година"

21.10.2024

Един от легендарните състезатели в историята на българския минифутбол, Любо Витанов бе специален гост на "Зала на славата - Христо Стоичков", където даде ексклузивно интервю за сайта на БФТ.

"Здравейте, първо да благодаря за вниманието и честта да бъда гост на това велико място - Залата на славата на най-великият футболист Христо Стоичков. Моите поздравления за хората участвали в осъществяването на това страхотно място, което е осеяно с толкова велики и паметни моменти.

Поводът за който съм тук е страхотен. Предстоящия футболен турнир 30 години "Златна топка" - Христо Стоичков. Очакваме с нетърпение футболното зрелище на 2024 година. Върнахме на футболната сцена емблематичния тим на "Сицилианците", заедно с моят добър приятел Ивайло Цветков - Пифа, но вече с ново име - "Легендите". В момента отбора върви доста добре, селекцията ни е сплотена с добър колектив, желание за голове и победи. За нас и лично за мен минифутболът е голяма страст, едно уникално изживяване, което не искам да свършва. Започнах пред блока на асфалта, стигнах до юношеските гарнитури на ЦСКА, още нямаше затревените площадки. Имаше уникални футболни битки между блоковете в квартала, беше много яко. Незабравими детски моменти, които ще помня вечно.

През 2024 година имах доста хубави моменти, както в личен, така и в професионален план. На 01.08 се роди втората ми дъщеря Мирая Витанова. Децата са най-хубавото нещо, благословен съм с двете прекрасни дъщери, които имам. За съжаление три седмици по-късно почина баща ми, което беше голям психологически удар за мен и моето семейство. Той беше всичко за мен, добър приятел и пример за мен в живота.

Мисля да завършим годината впечатляващо, като спечелим трофея на 30 години "Златна топка". Очакванията са да бъде най-силния турнир за 2024 година. Има доста фаворите за купата - Амиго-Северозапад, Вила Марк, Лев Инс, Дианабад, но те също са победими отбори. Очаква ни едно наистина грандиозно футболно събитие, в чест на най-великия български футболист Христо Стоичков. Легенда, идол по цял свят, дори за Лео Меси. Каквото и да кажем за Стоичков ще е малко, едва ли някога ще има български футболист да пожъне дори половината от неговите успехи. Така, че с нетърпение очакваме 20-21 декември, не се съмняваме в организацията, която винаги е била на топ ниво. БФТ, всяка година показва градивност и класа. Поздравления за цялата организация и всичките успехи, които пожъна в последните години. Не са случайни. Поздравления и за международния проект в Сърбия, сигурни сме, че ще бъде уникално изживяване, ще участваме в някой от турнирите на сръбска земя, но преди това трябва да вдигнем трофея в турнира - 30 година "Златна топка" - Христо Стоичков". Успех на организацията и всички отбори", това заяви за сайта на БФТ, Любо Витанов от столичния тим - Легендите.

Hands icon

Партньори

Hanzel and Gretel